• Novinky

            • Deň Zeme

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň Zeme.

              22. apríl je už od roku 1970 svetovým Dňom Zeme. Aj na našej škole sme si pripomenuli tento deň odvysielaním rozhlasovej relácie a aktivitami na triednických hodinách. Celý týždeň sme sa všetci zapájali do úpravy a skŕášľovania areálu našej školy, ako aj vybraných lokalít mimo školy. Žiaci 4. a 5. ročníka “čistili” od odpadkov areál kaštieľa a jeho okolia v spolupráci s mestským úradom našej mestskej časti. Všetkým, ktorí sa daných aktivít zúčastnili, ďakujeme. Nech každý deň je pre nás dňom Zeme!

            • Bláznivý týždeň

            • Od piatka 19.4. sme mali v škole ,,Týždeň bláznivého oblečenia.“

              Začali sme slávnostne, lebo sme sa lúčili s naším pánom riaditeľom. V pondelok bodovali bláznivé účesy, v utorok športové oblečenie.   Streda bola pracovným dňom v každej podobe od kuchárok cez lekárov, smetiarov a robotníkov v autoservise či  na stavbe. Posledný deň bláznivého týždňa sa naša škola zmenila na rozprávku. Ako sme si to užili, posúďte sami, všetko sme nafotili. 

              Do fotogalérie bol pridaný nový album Bláznivý týždeň.

            • Školské kolo Slávik Slovenska 2024

            • Dňa 25.4.2024 sa uskutočnilo školské kolo Slávik Slovenska 2024. V I. kategórii sa na 1.mieste umiestnila Sofia Nováková (3.B), na 2.mieste Ema Mikitová (3.B), Vivien Rybárová (3.A) a Daniela Kelbelová (3.A), na 3.mieste Barbora Birošová (3.B) a Nela Potemrová(1.A). V II. kategórii  získal 1.miesto Filip Mačák (4.B). Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole.

            • LYŽIARSKY VÝCVIK

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album LYŽIARSKY VÝCVIK.

              V posledných dňoch sa nám ochladilo, tak si pripomeňme ako nám bolo v januári na lyžiarskom výcvikovom kurze. Zúčastnili sa ho žiaci VIII.B a IX.A,B triedy v lyžiarskom rekreačnom stredisku Július, Nižná Slaná. Stredisko sa nachádza v blízkosti chaty, kde boli žiaci ubytovaní. Všetci žiaci si lyžovanie vychutnali. Pokročilí lyžiari sa zdokonalili a poriadne si zalyžovali. Začiatočníci sa naučili základy lyžovania, takmer všetci zvládli jazdu na vleku a úspešne zlyžovali svah. Počas večerov boli pre žiakov pripravené rôzne aktivity, súťaže i diskotéka. V posledný deň lyžiarskeho výcviku si žiaci zasúťažili v zjazdovom lyžovaní. Prekvapením pretekov bol Ondrej z VIII.B triedy, ktorý bol úplný začiatočník, a vyhral v zjazdovom lyžovaní prvé miesto! Predbehol tak aj už doposiaľ skúsených lyžiarov. Dúfame, že sa žiaci budú venovať lyžovaniu aj naďalej a ich záujem o lyžovanie neskončí týmto výcvikom.

            • Kkrajské kolo biblickej olympiády

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kkrajské kolo biblickej olympiády.

              Dňa 16.4.2024 sa žiačky Jana Vavrincová, Zoja Jurašková a Miriam Kozová pod vedením Mgr. Evy Cichej zúčastnili krajského kola biblickej olympiády. Z 18 zúčastnených škôl sa umiestnili na krásnom 7. mieste. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy!

            • Hviezdoslavov Kubín, regionálne kolo

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín, regionálne kolo.

              A opäť sme raz úspešne zabojovali! Dňa 12. apríla 2024 sa v priestoroch Átria klubu v Košiciach konalo regionálne kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín, v ktorom náš talentovaný a ostrieľaný recitátor, OLIVER MATA (VII.B), získal v náročnom konkurenčnom boji krásne 2. miesto. Touto cestou mu chceme srdečne zablahoželať, vyjadriť obrovské uznanie a poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy. Oli, sme na Teba všetci veľmi pyšní a prajeme Ti ešte veľa entuziazmu a mnoho ďalších zaslúžených víťazstiev!

            • Okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2024

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2024.

              Opäť sme žali úspech! V CVČ Domino v Košiciach 27.marca 2024 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Traja víťazi školského kola z jednotlivých kategórií si boli „ zmerať sily“ v silnom konkurenčnom poli. Najmladšiu, I. kategóriu ,reprezentovali žiaci IV.A triedy - Marína Tekeliová a Filip Mačák , II.kategóriu reprezentoval žiak V.A triedy - Matúš Piga a III.kategóriu žiak VII.B triedy - Oliver Mata. Naši šikovní a talentovaní recitátori i tentokrát bravúrne zvládli vysoko nastavené kritéria kvality prednesu. Za svoje výkony zaslúžene získali tieto ocenenia : Oliver Mata - 1.miesto ( prednes prózy) postupuje do regionálneho kola !!! Marína Tekeliová - čestné uznanie (prednes prózy) Matúš Piga - čestné uznanie (prednes prózy) Úspešným recitátorom blahoželáme, tešíme sa z ich ocenení a Oliverovi Matovi držíme prsty v ďalšom náročnom kole súťaže.

            • Zápis do 1.ročníka

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zápis do 1.ročníka.

              V dňoch 5. a 6. apríla 2024 sme privítali v priestoroch našej základnej školy našich budúcich prvákov spolu s ich rodičmi. Predškoláci mali možnosť nám ukázať, akí sú šikovní. Počas zápisu úspešne plnili zábavné úlohy, kreslili, recitovali básničky, spievali, pomenovali farby aj počítali. Nakoniec si za svoju šikovnosť a preukázané schopnosti odniesli pamätný list a pekný darček na pamiatku, ktoré pre nich pripravili naše pani učiteľky so svojimi žiakmi. Po zápise sa každé dieťa mohlo vo vestibule školyodfotografovať s krásnym pozadím, slavobránou, ktorú vyrobila naša pani učiteľka pre tento neobyčajný deň. Všetkým rodičom touto cestou ďakujeme za prejavenú dôveru. Sme radi, že tak, ako po iné roky, aj v tomto roku si vybrali našu školu pre svoje deti. Tešíme sa na september, na našich nových prváčikov.

            • Saleziánske centrum Don Bosca v Košiciach

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Saleziánske centrum Don Bosca v Košiciach.

              Dňa 10.4.2024 žiaci VII.B triedy navštívili Saleziánske centrum Don Bosca v Košiciach. Priestormi nás sprevádzal brat Michal Privarčák. Povedal nám, že tohto roku oslavujú 100. výročie príchodu Saleziánov na Slovensko. Ukázal nám ihriská na hokejbal, futbal, basketbal. V telocvični hrajú florbal, ping- pong, stolný futbal - calcetto . Tiež sme videli hudobnú miestnosť plnú hudobných nástrojov, knižnicu, rôzne klubovne, čajovne, kaplnku Panny Márie - pomocnice kresťanov. Žiakom sa to veľmi páčilo, ťažko sa im odchádzalo späť do školy. Sprevádzali ich pani asistenka Mgr. Nikola Vatral Kašparová a pani učiteľka Mgr. Eva Cichá

            • Deň učiteľov na našej škole

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Deň učiteľov na našej škole .

              28. marec je každoročne oslavovaný ako Medzinárodný deň učiteľov. Je to deň, kedy si pripomíname narodenie učiteľa národov, Jána Amosa Komenského. Bol to kňaz a pedagóg, ktorý vniesol do učenia ľudskosť, hravosť, cit, lásku a harmóniu. V deťoch videl nielen malé nezbedné, nerozumné a neposlušné stvorenia, ale predovšetkým citlivé a vnímavé osobnosti. Ponúkame pohľad do našej školy ako sme si tento sviatok pripomenuli. Žiacky parlament

            • Biblická olympiáda

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Biblická olympiáda.

              Pod vedením Mgr. Evy Cichej sa žiačky Jana Vavrincová, Zoja Jurašková a Miriam Kozová dňa 21.3.2024 zúčastnili 22 ročníka Biblickej olympiády. Vyhrali krásne 1. miesto v dekanátnom kole a postupujú do diecezného kola. Dievčatám srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov v ďalšom kole.

            • Dejepisná exkurzia

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dejepisná exkurzia.

              V rámci vyučovania regionálnych dejín navštívili žiaci piateho ročníka Regionálne oddelenie VKJB na Hlavnej ulici v Košiciach. Čakal ich odborný výklad, profesionálny prístup a ukážka najstarších, najväčších aj najmenších kníh o histórii nášho mesta.

            • Recitačná súťaž „ Rómovia recitujú“

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Recitačná súťaž „ Rómovia recitujú“.

              Dňa 18.3.2024 sa naši žiaci zúčastnili krajského kola recitačnej súťaže „ Rómovia recitujú“ Napriek tomu, že sa naši žiaci neumiestnili na žiadnom stupienku víťazov, boli rovnocennými súpermi. V kategórii poézia kde bolo približne 28 súťažiacich nespravili dievčatá žiadnu chybu. Gratulujeme za reprezentáciu školy žiačkam : Dominika Ferková, Chanel Čisárová, Eugénia Čisárová z 2.C a Adriánovi Terkeľovi zo 6.B

            • Zápis do 1.ročníka

            • Vážení rodičia,
              ak ste sa rozhodli zapísať svoje dieťa do 1. ročníka na našu školu, prosíme vás o vypísanie elektronického formulára  https://zssaca.edupage.org/register/

              Vyplnenú prihlášku je potrebné si vytlačiť a podpísať oboma zákonnými zástupcami  a prinesiete ju v deň zápisu do školy.

              Ak nemáte možnosť vytlačiť si prihlášku, budeme ju mať pre Vás vytlačenú a pripravenú na podpísanie v škole v deň zápisu.
              Termíny zápisu:

              piatok     5.04.2024  od  14.00 do 18.00 hod.
              sobota    6.04.2024  od    8.00 do 12.00 hod.


              Teší nás Váš záujem a radi sa s Vami čoskoro stretneme.

               

              Základné informácie k zápisu Vášho dieťaťa na našu školu:

              Zapisujú sa deti narodené od 1.9.2017 do 31.8.2018 a deti, ktoré v minulom školskom roku pokračovali v predprimárnom vzdelávaní v MŠ ( mali odklad ).

              Zápisu sa zúčastnia zákonní zástupcovia spolu s dieťaťom. Priniesť občiansky preukaz zákonného zástupcu a rodný list dieťaťa.

            • Navšteva Prezidentskej knižnice

            • Do fotogalérie bol pridaný nový album Navšteva Prezidentskej knižnice .

              Dňa 21.2.2024 sme navštívili Prezidentskú knižnicu v priestoroch Východoslovenskej galérie na Hlavnej 27 v Košiciach. Osobné stretnutie s Rudolfom Schusterom, bývalým prezidentom SR, bolo pre nás veľkým prekvapením. Na naše zvedavé otázky trpezlivo a s úsmevom odpovedal. Dozvedeli sme sa veľa nových informácií z našej histórie. Spoznali sme cestovateľskú mapu nášho bývalého prezidenta a urobili sme si pri nej aj spoločnú fotografiu. V knižnici nás, okrem kníh, zaujal i veľkoplošný prístroj na premietanie materiálov. Ten sme si užili hlavne pri výbere piesní, ktoré v minulosti naspieval. Toto stretnutie bolo pre nás naozajstným zážitkom. / štvrtáci /